pdfProgram wydarzeń Domu Kultury 13 Muz w okresie 11-21.01.2021

Szanowni Państwo !
Z inicjatywy Pana Jana Stopyry zakupiono 20 sztuk prostych urządzeń zwanych pulsooksymetrem. Pulsookksymetry mierzą zawartość tlenu we krwi obwodniowej. Urządzeniami tymi dysponuje Centrum Seniora.

Kontaktuję się w imieniu fundacji Digital Poland. Jesteśmy organizacją non-profit, a naszym celem jest przybliżenie społeczeństwu wiedzy na temat nowych technologii i cyfryzacji. Szczególne ważną dla nas grupą są osoby starsze. Właśnie dlatego organizujemy m.in. Festiwalu Cyfryzacji - największą inicjatywę edukacyjno-technologiczną w Polsce. Z tej okazji przygotowaliśmy wyjątkowy całkowicie darmową książkę "Nowoczesny Senior – przewodnik po cyfrowym świecie". Powstała ona z myślą o wprowadzeniu starszego pokolenia krok po kroku w cyfrową, internetową rzeczywistość.

Można tam znaleźć:
  • jogę śmiechu,
  • fitness,
  • treningi pamięci,
  • warsztat rozwojowy.
Zachęcam Państwa do wykorzystania.
Link http://seniorszczecin.pl/koniecznie-obejrzyj-latajacy-animator/
Liderka Szlachetnej Paczki w rejonie Szczecin-Pomorzany i jak co roku poszukuje Rodzin (osób samotnych, seniorów), którym moglibyśmy pomóc w ramach Programu Szlachetna Paczka.
Może wśród Państwa podopiecznych znajdują się osoby potrzebujące naszej pomocy.
W powyższej sprawie proszę o kontakt na numer tel . Stowarzyszenia 693517030.
Zapraszamy do obejrzenia do briefingu prasowego „Solidarni z seniorami w pandemii” oraz rozpowszechnienia informacji:
Zajęcia sekcji brydżowej rozpoczynamy od 16.10. 2020  od godz. 12:30.
Zapraszamy na platformę Teams. Kod grupy otrzymać można po przesłaniu SMS zgłoszeniowego na numer telefonu Stowarzyszenia 693 517 030.